MultiMailer Preview Test – Testa att dina nyhetsbrev ser korrekta ut hos dina mottagare

Ett stort problem för många som skickar ut nyhetsbrev och andra typer av mejl idag är att det finns så många olika typer av e-postklienter och enheter. Dessutom varierar storleken på bildskärmarna där mejlen ska visas iPhone iPad bild– allt ifrån en mobilskärm till stora skärmar för stationära datorer (PC och Mac). Dessutom finns det inte någon gemensam standard för e-postformat så även om du testar och skickar till dig själv och allt ser bra ut så är det ingen garanti för att ditt nyhetsbrev kommer att visas korrekt hos alla dina mottagare eftersom det finns ett väldigt stort antal olika e-postklienter, webbläsare och enheter att ta hänsyn till. Enda sättet att säkerställa att dina mejl visas korrekt på olika enheter, bildskärmar och e-postklienter är att göra regelbundna tester mot dessa.

Att själv försöka testa mot alla typer av e-postklienter och enheter som finns är inte praktiskt genomförbart eftersom det finns så många olika kombinationer att testa och det ständigt kommer ut nya modeller av t.ex mobiltelefoner och plattor, och operativsystemen och e-postmjukvaran i enheterna uppdateras dessutom hela tiden. Vi lanserar därför en ny tjänst för att hjälpa dig att hantera detta.

MultiMailer Preview Test – Testa att dina nyhetsbrev ser korrekta ut hos dina mottagare 
MultiMailer Preview Test är en ny tjänst där vi testar att dina nyhetsbrev visas korrekt hos dina kunders e-postklienter och enheter samt gör flera andra viktiga tester av ditt nyhetsbrev. Vi ger även förslag på vilka åtgärder du kan vidta om nyhetsbreven skulle visas felaktigt eller om vi hittar andra fel eller brister. Vi testar ditt mejl mot fler än 50 av de mest använda skrivbords-, webbmail-, och mobila e-postklienterna.

Viktiga fördelar
Genom att vi testar att dina nyhetsbrev visas korrekt mot mer än 50 e-postklienter och enheter så uppnår du flera fördelar:
– Företagsprofilen förstärks, att ha perfekta mejl ger en positiv bild av företaget
– Ökad öppningsfrekvens, fler läser dina nyhetsbrev
– Fler som klickar på nyhetsbrevets länkar
– Mindre risk att mejlet fastnar i filter
– Färre avanmälningar pga att mottagaren har svårt att läsa nyhetsbrevet

Omfattande tester
Vi kontrollerar bl a följande:

inbox preview Hur ditt nyhetsbrev ser ut i Inkorgen
Vi granskar hur nyhetsbrevet ser ut i Inkorgen och kontrollerar bland annat längden på ämnesraden och vilket budskap som syns där.

Avsändare och svarsadress
Vi kontrollerar så att lämplig avsändaradress och svarsadress används.

Hur ditt nyhetsbrev ser ut i förhandsvisningsfönstret
Vi granskar vad som visas utan att skrolla. De viktigaste bör alltid synas utan att läsaren behöver skrolla brevet.

Att alla bilder visas som de ska
Vi granskar så att inga bilder blir avklippta eller förvrängda

Hur ditt nyhetsbrev ser ut när bildvisningen är avstängd
Idag är det vanligt att bildvisningen är avstängd i en e-postklient. Vi kontrollerar hur ditt nyhetsbrev ser ut utan bilder.

Att dina bilder inte saknar alternativ text
Om bilderna inte visas så ska en text som beskriver bildens innehåll visas. Detta gör att fler aktiverar bildvisning och ger dessutom nyhetsbrevet lägre spampoäng (straffpoäng).

Nyhetsbrevets länkar
Vi kontrollerar så att alla länkar i nyhetsbrevet fungerar som de ska.

Hur lång nyhetsbrevets laddningstid är
Vi kontrollerar så att nyhetsbrevet inte laddas för långsamt. För lång laddningstid gör att färre läser nyhetsbreven.

Storleken på bilderna i nyhetsbrevet
Vi kontrollerar så att bilderna är optimerade för nyhetsbrev och inte är onödigt stora. Onödigt stora bilder kan göra att det tar längre tid att skicka ut e-postutskicket och att det tar längre tid för mottagaren att öppna hela nyhetsbrevet (inkl. bilderna).

Att avprenumerationslänk och GDPR-information finns
Vi kontrollerar så att det finns en tydlig fungerande avprenumerationslänk och information om GDPR i nyhetsbrevet så att de EU-direktiv som finns för e-post uppfylls.

Att det finns en uppladdningslänk för en nyhetsbrevskopia
Vi testar så att nyhetsbrevet även går att läsa via de vanligaste webbläsarna.

Lista på e-postklienter och enheter där ditt nyhetsbrev granskas
Testerna görs mot flera olika operativsystem såsom Windows 10, macOS 10, iOS och Android så att totalt mer än 50 olika kombinationer testas.  Ditt nyhetsbrev förhandsgranskas i bland annat nedanstående e-postklienter och enheter:

Skrivbords e-postklienter

– Outlook 2007, 2010, 2013, 2016, 2019
– Thunderbird

Mobila e-postklienter

– Android 5, 6 och 7
– Gmail App
– iPhone 5, 6, 7, 8, X, 11
– iPad
– iPad Mini

Webbaserade e-postklienter

– AOL Mail
– Gmail
– G Suite
– GMX.de
– Office 365
– Outlook.com
– Yahoo! Mail

Kontakta oss
Om detta verkar intressant eller om du har frågor så kan du kontakta oss på 070-397 14 91 eller skicka ett mejl till support@samlogic.se så skickar vi mer information om våra nyhetsbrevstjänster.

Se även
> MultiMailer Spam Test – Testa att dina nyhetsbrev inte fastnar i skräppostfilter

MultiMailer Spam Test – Testa att dina nyhetsbrev inte fastnar i skräppostfilter

Stop for spamOavsett om man skickar ut ett nyhetsbrev, en inbjudan eller ett kampanjerbjudande så är det en sak som är helt avgörande och alltid måste fungera – mejlet måste komma fram till mottagarens inkorg! Detta kan verka självklart och man tror kanske att detta är något som alltid fungerar, men så är tyvärr inte fallet längre. 

Ett stort problem för många som skickar ut nyhetsbrev och mejl som mottagarna vill ha är att de ofta fastnar i skräppostfilter av misstag. Antingen hamnar mejlen i skräppostmappen eller i värsta fall kommer de inte fram alls. Vi har publicerat artiklar med tips på vad du ska tänka på för att minska risken att dina nyhetsbrev fastnar i skräppostfilter:

> Så fungerar skräppostfilter / hur du undviker att dina nyhetsbrev fastnar i dem
> 15 tips om hur du ger dina nyhetsbrev lägre spampoäng
> Varför SPF är viktigt & hur du uppdaterar SPF på ditt webbhotell

Det är ganska mycket att ta hänsyn till och skräppostfiltrens bedömningsalgoritmer förändras hela tiden – de blir allt mer striktare. Enda sättet att säkerställa att dina nyhetsbrev inte fastnar i skräppostfiltren är att regelbundet göra tester mot de mest använda filtren.

Men att själv försöka testa mot alla typer av skräppostfilter som finns är väldigt tidskrävande så det är i praktiken inte genomförbart eftersom det numera finns så många olika skräppostfilter.

MultiMailer Spam Test – Testa att dina nyhetsbrev inte fastnar i skräppostfilter
MultiMailer Spam Test är en tjänst där vi hjälper dig att testa om dina nyhetsbrev fastnar i olika skräppostfilter och ger tips på vad du kan göra för att undvika att detta händer.

MultiMailer spam filter testTester görs mot de vanligaste skräppostfiltren som dina slutkunder använder samt mot de mer avancerade system som internetoperatörer, större företag och myndigheter använder. Om ditt nyhetsbrev fastnar i något skräppostfilter så får du detaljerad information om varför de fastnar så att du snabbt kan modifiera ditt nyhetsbrev.

Vi testar ditt nyhetsbrev mot bl.a Barracuda, MessageLabs, SpamAssassin, Gmail, Microsoft Exchange/Outlook/365 + andra filter. Förutom detta så testar vi även att SPF, DMARC och List-Unsubscribe är korrekt samt om din IP-adress eller domännamn är svartlistad någonstans.

Kontakta oss
Om detta verkar intressant eller om du har frågor så kan du kontakta oss på 070-397 14 91 eller skicka ett mejl till support@samlogic.se så skickar vi mer information om våra nyhetsbrevstjänster.

Se även
> MultiMailer Preview Test – Testa att dina nyhetsbrev ser korrekta ut hos dina mottagare

 

MultiMailer har stöd för Unicode och därmed världens alla språk

Med e-postverktyget MultiMailer kan du skapa och skicka ut nyhetsbrev på världens alla språk. MultiMailer finns i en svensk och en engelsk programversion, men de nyhetsbrev som du skapar kan vara på vilket språk som helst och använda vilka skrivtecken som helst eftersom MultiMailer stöder teckensystemet Unicode (UTF-8). Det innebär att du kan skicka ut nyhetsbrev på exempelvis kinesiska, japanska, koreanska, thailändska, ryska, arabiska, hebreiska osv, och det kommer att se korrekt ut hos mottagarna. Givetvis stöds även de nordiska språken samt språk som engelska, tyska, franska, spanska, portugisiska, italienska, polska, grekiska, tjeckiska, serbiska osv.

Nyhetsbrev på thailändska
I bilden ovan visas ett thailändskt nyhetsbrev inladdad i MultiMailer.

Unicode
Unicode är en standard som hanterar alla tecken som finns i världens alla skriftsystem. Det som är bra med Unicode är att samtliga tecken kan visas oavsett vilket språk eller land som enhetens operativsystem är inställd på. Så är ju inte fallet om du använder ett språkspecifikt teckensystem, då måste ju mottagaren ha detta teckensystem installerad, annars kan inte tecknen visas korrekt. Men med Unicode slipper du detta problem.

MultiMailer använder alltid Unicode (UTF-8)
MultiMailer använder alltid teckensystemet Unicode (UTF-8) för texter. Du behöver alltså inte göra någon speciell inställning för detta utan du kan börja skriva texter på valfritt språk direkt. Vid behov kan du dock behöva ändra språk för registreringsformulär mm.

Arabisk text i Sverige
Om du exempelvis vill ta fram ett nyhetsbrev på arabiska och vill skicka det till e-postmottagare i både Sverige och i arabländer så är det möjligt med MultiMailer. Texten kommer att visas med arabiska skrivtecken och även bli högerställd istället för vänsterställd hos mottagarna.

Även avsändarens namn har fullt stöd för Unicode
Förutom att du kan skapa ett nyhetsbrev i Unicode så kan du även utnyttja tecken ur Unicode-systemet till avsändarens namn. Så du kan skriva in ett avsändarnamn på t.ex kinesiska, arabiska eller thailändska. Det kommer att se korrekt ut hos mottagarna, oavsett vilken språkversion deras operativsystem har.

Se även
> Registreringsformulär för nyhetsbrev på olika språk

Registreringsformulär för nyhetsbrev på olika språk

Till nyhetsbrevsverktyget MultiMailer finns det färdiga registreringsformulär på Internet som kan användas för att hantera nyhetsbrevsprenumerationer, avregistreringar och byten av e-postadresser. De färdiga webbformulären finns på olika språk. Alla nordiska språk stöds samt engelska, tyska, spanska och serbiska.

Formulär

Du kan komma åt de olika språkversionerna av registreringsformulären på olika sätt. Bland annat direkt i MultiMailer, där du väljer språk snabbt och enkelt via en listruta:

Lista - språk

Ovanstående bestämmer bland annat vilket språk som avregistreringsformuläret och adressbytesformuläret som öppnas via länkar i nyhetsbrevet visas i. Ovanstående val påverkar också vilket språk som används av t.ex nyhetsbrevsguiden i MultiMailer (exempelvis språk för hälsningsfraser).

Om du vill använda MultiMailers webbformulär på din egen webbsajt (eller länka till formulären från en sajt) så kan du istället köra ett separat verktyg som du kan använda för att välja rätt språkversion av MultiMailers registreringsformulär.

Så byter du språk för avregistreringsformuläret / adressbytesformuläret i MultiMailer
För att byta språk för ett avregistreringsformulär eller ett adressbytesformulär som samverkar med ett nyhetsbrev som skickas ut med MultiMailer så gör du på följande sätt:

1. Starta MultiMailer.
2. Välj menyalternativet Inställningar – Alternativ.
3. Klicka på knappen Språk.
4. Via listrutan Språk väljer du vilket språk du vill använda dig av.
5. Klicka på OK för att stänga dialogrutan.

Dialogruta - språk

I bilden ovan har spanska valts som språk.

Se även
> MultiMailer har stöd för Unicode och därmed världens alla språk

Översiktsrapport i MultiMailer

Efter ett genomfört e-postutskick med MultiMailer så kan du skapa en överskådlig översiktstrapport som visar hur utskicket gått. Rapporten visar bl.a information om antal skickade nyhetsbrev, antal öppnade nyhetsbrev och antal klickade länkar. Rapporten ger dig även en lista på vilka kontakter som klickat på vilka länkar.

Översiktsrapport

Rapporten skapas i ett Excel-kompatibelt format och kan öppnas med Microsoft Excel eller annat kompatibelt program. Saknar du ett sådant program så kan du även spara rapporten i OneDrive eller Dropbox – då kan du titta på rapporten via en webbläsare.

Du skapar en översiktsrapport genom att markera ett e-postutskick i listan i fliken Statistik, och sedan väljer du menyalternativet Skapa översiktsrapport i menyn Statistik. Då visas följande dialogruta:

Skapa översiktsrapport

Där klickar du på knappen Skapa rapport för att skapa översiktsrapporten.

Mer information och en rapportbild i full storlek finns tillgänglig på denna sida.