Så förhindrar du att dina mejl hamnar bland skräppost

Skräppost
2. Hantera ryktet för din avsändare
 
Autentisering är en sak – antingen har du den korrekt inställd eller så har du det inte. Men det är så många faktorer som påverkar ryktet för din avsändare att det kan vara svårt att hitta exakt vad som gör ryktet dåligt.
 
Faktorerna som påverkar avsändarens rykte
Ryktet för din e-postavsändare är en poäng som du får av en tjänsteleverantör för e-post. Det som avgör ditt avsändarrykte är en blandning av faktorer som varierar beroende på tjänsteleverantör. I allmänhet inkluderar det dock följande faktorer:

E-postvolym: Antalet mejl som du skickar ut.
 
Klagomål: Hur många mottagare markerar dina nyhetsbrev som spam eller på annat sätt klagar på dina mejl.
 
Engagemang: Hur många prenumeranter som interagerar med dina mejl (t.ex öppnar, klickar, svarar, vidarebefordrar, tar bort eller avslutar en prenumeration).

Nedan går vi igenom dessa faktorer lite närmare:
 
 
2.1: E-postvolym
Vad som gör att e-post är en bra marknadsföringskanal är att den inte är störande om den används på rätt sätt. Det är inte skyltar, annonser eller popup-fönster som folk älskar att hata. Dina prenumeranter har en gång valt att få nyhetsbrev från dig. Behandla detta faktum med respekt när du gör dina e-postutskick. Du skickar väl inte för många mejl?

Att skicka stora volymer är normalt inga problem; om mejlen är önskade, utskicken regelbundna, utskicksmängden ungefär lika stor varje månad och mejlen inte kommer för tätt efter varandra. Men var försiktig med att plötsligt öka utskicksvolymen. Om du vanligtvis skickar 5000 mejl per vecka, och sedan plötsligt ökar till 20 000 mejl, kommer många tjänsteleverantörer att reagera på denna förändring.

Förutom att undvika plötsliga volymökningar handlar det också om att matcha dina prenumeranters behov med dina utskick. Det är en sak att marknadsföra en stor rea eller ett evenemang en gång om året, men om du gör en vana av det, kommer dina prenumeranter att tröttna.

Ett tips är att fråga de prenumeranter som inte reagerar (t.ex öppnar, svarar eller klickar) på dina mejl vad de är mest intresserade av. Gör sedan en separat riktad e-postkampanj på de produkterna endast till dem. Att ge dina nyhetsbrevsprenumeranter möjlighet att välja vilka typer av mejl de ska få och när de ska få dem, kan hjälpa till att förhindra framtida spamklagomål.

Brev
Skicka regelbundet och blanda typen av mejl
Mottagarna förväntar sig att du skickar mejl med en viss regelbundenhet, men om du fortsätter att skicka mejl utan engagemang från mottagarna kommer det att påverka ditt avsändarrykte negativt.

Det bästa är att variera mejlen och blanda olika typer av mejl. T.ex skicka ett regelbundet nyhetsbrev, som kompletteras med enklare personliga mejl och enstaka kampanjmejl.
 
 
2.2: Minimera antalet spamklagomål
Många är rädda för att få för många avregistreringar, men det är antalet skräppostklagomål som betyder mest för din leveransbarhet.

För att följa t.ex Gmails nya leveransregler får antalet skräppostklagomål inte överstiga 0,3% (tre spamanmälningar per 1000 mejl). Helst ska det understiga 0,1%.

Det är de förändringarna som nu börjat tillämpats på allvar av Google vilket har börjat ge ökande problem med leveransbarheten. Mottagare kan markera dina mejl som skräppost av en mängd olika anledningar – av vilka några inte har något med dig att göra – så att även om du är ett legitimt företag som skickar korrekta marknadsföringsmejl, så kan filtren ändå börja filtrera bort dig.

Undersökningar visar att prenumeranter ofta markerar mejl som skräppost om de inte snabbt hittar länken/knappen för att avsluta prenumerationen. Du behöver ha en länk/knapp för att avsluta prenumerationen med ett klick för att följa reglerna som Gmail m.fl. tillämpar, men också för att det är det bästa sättet att se till att någon inte markerar ditt mejl som spam av ren frustration.

Skicka relevanta mejl
Den bästa metoden för att hålla nere antalet spamklagomål är att skicka relevanta mejl till mejlmottagarna. Får de nyhetsbrev och andra typer av mejl som de faktiskt vill läsa, är det ganska osannolikt att de kommer markera dina mejl som spam.
 
 
Glad person2.3: Öka e-postengagemanget
Det är engagemang, mer än själva innehållet, som verkligen betyder något när det kommer till leveransbarhet. Om du kämpar ständigt med spamfilter kan det vara dags att granska din e-postlista och vilken typ av engagemang du har.

Om innehållet i dina mejl inte väcker intresse och inte ger respons så kan det påverka din leveransbarhet negativt eftersom de är inaktiva prenumeranter. Det beror på att spamfilter prioriterar användarbeteende framför andra faktorer, eftersom deras uppgift är att skydda sina användare från att översvämmas av spam.

När det kommer till spamfilter handlar det mycket om användarbeteende. Även om du har rätt autentisering och skickar snygga mejl, så är det viktigaste vad som är relevant för dina prenumeranter och vad som gör att de engagerar sig. Det bästa sättet att öka e-postengagemang är att skicka mejl med bra innehåll som är anpassat efter mottagaren.
   
  
Läs mer i del 3
Klicka på länken nedan för att läsa del 3 av artikeln:

Del 3 av artikeln 'Så förhindrar du att dina mejl hamnar bland skräppost'
    

      
 
  2 (3)
 
Nästa sida >
 
  


 
SamLogic
Skriven & översatt av: Anders Persson