Så förhindrar du att dina mejl hamnar bland skräppost

Skräppost
3. Skicka mejl med innehåll som prenumeranterna vill ha
 
E-postmarknadsförare har i flera år varit oroliga över att specifika ord och fraser i deras ämnesrader och nyhetsbrev, eller ett främmande språk, skulle få skräppostfiltren att reagera negativt. Lyckligtvis är filtren mycket mer sofistikerade idag. Nu handlar det mindre om vilka specifika ord som används och mer om vad som ser ut som skräppost för mottagaren.

Om du använder ordet "GRATIS" med stora bokstäver många gånger i mejlet eller om du har en uppseendeväckande ämnesrad som inte har någon koppling till innehållet i mejlet så kommer spamfilter att reagera negativt. Dåligt innehåll har mindre att göra med de specifika ord eller fraser du använder utan handlar snarare om hur du använder dem, och hur dina prenumeranter interagerar med ditt innehåll (eller inte gör det).

Att ha ett bra innehåll innebär:

Att känna din mottagare: Vad bryr dina prenumeranter sig om? Varför prenumererade de? Vilka problem står de inför? Använd svaren på dessa frågor för att utforma ditt e-postmeddelande.
 
1-2-3 Mindre säljsnack: Se till att dina prenumeranter får mejl med innehåll som är av intresse för dem, istället för att bara skicka upprepande mejl med säljmeddelanden. Visa dina prenumeranter att du bryr dig om dem och deras problem, behov och önskemål, snarare än att försöka sälja direkt. Detta hjälper till att bygga ditt varumärkesförtroende och i slutändan ökar det även din försäljning.
 
Att tänka på e-postmarknadsföringen från start till mål: Skapa dina nyhetsbrev, mejl och e-postkampanjer efter en långsiktig plan. Tillämpa t.ex 3-stegsmetoden (informera, marknadsför, sälj). Se även till att varje mejl har ett syfte, dvs vad vill du att mottagarna ska göra när de får dina mejl.

Att ha ett innehåll som tilltalar mottagarna leder till ökat engagemang med fler klick, öppningar och färre avregistreringar och spamanmälningar. Samt, om ditt mejl hamnar i skräppostmappen av misstag, du får mottagare som informerar e-posttjänsteleverantören att det har skett ett misstag här.
    
    
    
Vill du ha fler tips?
 
Om du vill ha fler liknande tips så kan du följa oss på Facebook eller Twitter. Du kan även prenumerera på vårt nyhetsbrev eller läsa vår blogg. Du hittar fler artiklar på denna sida.
Besök vår Facebook-sida Följ oss på Twitter Besök vår videokanal på YouTube
 
Andra artiklar vi rekommenderar:
Viktigt med SPF, DKIM, DMARC - om du skickar e-post / nyhetsbrev
15 tips om hur du ger dina nyhetsbrev lägre spampoäng
Uppvärmning av en e-postadress, domän och IP-adress
 
Relaterad produktinformation:
SamLogic MultiMailer  -  skapar mottagaranpassade nyhetsbrev
  
  
 
  3 (3)
 
< Tillbaka
 
  


 
SamLogic
Skriven & översatt av: Anders Persson